Profesija: Topošais zinātnieks

Zina visu un par visiem!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Uzņēmums "Apple" pievērsīsies viedpulksteņa ražošanai
Publicēts 27. jūnijā, 2014.
Jūlijā tiks uzsākta Apple viedpulksteņa ražošana, kuru uzņemsies taivāniešu kompānija Quanta Computer. Pulkstenis būs ap plaukstas locītavu valkājama viedierīce, kuras galvenais mērķis ir pierādīt, ka ne tikai galvenais Apple konkurents Samsung ir spējīgs izgudrot ko jaunu, bet arī pats Apple uzņēmums.

Pulksteņa nosaukums oficiāli vēl nav izziņots, taču tas varētu būt iWatch, un tas būs pirmais Apple solis citādāka veida nozarē, taču par šo ideju valda ievērojama skepse, it īpaši šobrīd, kad novērojams gadžetu tirgus pieauguma tempu kritums.

Tomēr viedpulksteņa ražošana ir labas ziņas taivāniešu kompānijai, jo tā līdz šim pamatā koncentrējusies uz Ipod un Apple portatīvo datoru montēšanu, un pēdējā laikā šo produktu līnijas netiek pienācīgi noslogotas.

Baumas par Apple viedpulksteni radušās jau sen, taču tagad no Quanta Computers kompānijas tuvu stāvošu personu aprindām kļuvis zināms, ka iWatch ražošana tiks sākta jau jūlijā, bet cilvēkiem nopērkams tas būs vien oktobrī.

Pulksteņa dizains būšot moderns, ar viegli izliektas arkas formu un taisnstūrainu skārienekrānu ar 2,5 collu diognāli. Aprīkojumā ietilps bezvadu uzlādes sitēma.

Ziņots, ka sākotnēji plānots izlaist 50 miljonus viedpulksteņu gadā, taču ar laiku šis apjoms varot mainīties ņemot vērā pieprasījumu. Jebkurā gadījumā, Quanta būs galvenais iWatch ražošanas partneris.

Viedpulkstenis būs īsta mūsdienu inovācija un lai gan virkni funkciju pulkstenis spēs veikt pastāvīgi, liela daļa funkcionalitātes būs atkarīga no tam pieslēgta viedtelefona. Apple pulkstenis spēšot lasīt valkātāja biometriskos datus, piemēram, pulsu, kā arī pildīt vienkāršākas funkcijas- dos iespēju veikt zvanus un uzrādīt ienākošos ziņojumus.

Šāda tipa viedpulksteņus piedāvā arī Samsung, Sony Corp, Motorola un LG Electronics. Pagaidām gan šīs ierīces nav pārāk populāras, jo nav iekarojušas patērētāju uzticību un pārliecību par pulksteņu nepieciešamību. Tomēr neskatoties uz mazo pieprasījumu tagad, tiek lēsts, ka šogad kopējais valkājamo gadžetu pārdošanas apjoms varētu būt trīsreiz lielāks nekā pagājušajā gadā.

Prognozes nav par labu viedtālruņiem, jo tiek prognozēts, ka globālajam viedtālruņu tirgum tuvojas izaugsmes tempu kritums.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: