Profesija: Topošais zinātnieks

Zina visu un par visiem!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ušakovs: Iniciatīva par Uzvaras laukuma pārveidi ir provokatīva
Publicēts 9. jūnijā, 2016.
Saeimā šobrīd skata iniciatīvu par 1939. gada Uzvaras laukuma arhitektūras projekta realizāciju. Rīgas mērs Nils Ušakovs uzsver, ka iniciatīva par Uzvaras laukuma pārveidi ir provokatīva, bet tās autori muļķi.

“Iniciatīvas autori domā, ka ir ļoti viltīgi. Slēpjoties aiz vēsturiska un ļoti pompoza Uzvaras laukuma projekta realizācijas, viņi īstenībā runā par pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu. Taču patiesībā iniciatīvas autori ir nevis viltnieki, bet gan reti muļķi. Mēs ar kolēģiem nenoslinkojām un izpētījām arhīvā visu šo projektu. Nevis tikai vienu kaut kādu bildīti no interneta, kuru par pamatu ņem iniciatīvas autori,” uzsver Ušakovs.

Viņš norāda, ka Uzvaras laukuma projekts ir ļoti, ļoti pompozs. Tā realizācija, pirmkārt, nozīmētu tikko uzbūvētās, daudzu miljonu eiro vērtās Latvijas Nacionālās bibliotēkas nojaukšanu. Projektā tā nav paredzēta un vietas tai tur nav. Tāpat nāktos nojaukt pirmo Latvijas jaunāko laiku vēstures debesskrāpi – Swedbank galveno mītni “Saules akmeni”. Un arī divas viesnīcas – Maritim (agrāk “Tūrists”) un Radisson SAS Daugava. Tas vēl nav viss – nāktos nojaukt arī Dzelzceļa muzeju, “Zelta boulingu” un bijušā “Preses nama” ēku. Nojaukšana paredzēta arī tik mazsvarīgiem objektiem kā virkne dzīvojamo māju A.Grīna bulvārī, Kuģu un Valguma ielās, kā arī Raņķa dambī. Šādu māju ir vairāk nekā desmit.

“Iniciatīva, kas šobrīd nonākusi Saeimā izskatīšanai – tā ir kosmiska mēroga muļķība, kā teica profesors Preobraženskis par visādiem šarikveidīgajiem. Un, protams, šī iniciatīva ir rupja provokācija un necieņa pret simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, kam piemineklis Atbrīvotājiem ir dārgs. Ir skaidrs, ka Saeimas deputāti noraidīs šo iniciatīvu,” norāda Ušakovs.

Viņš uzsver, ka iniciatīvas autoriem un tiem, kas to parakstījuši, gribētos atgādināt par kādu senu un vienkāršu tautas gudrību – nevajag citiem censties ieriebt un mēģināt rakt visādas bedres.

Jau vēstīts, ka portālā “Manabalss.lv” savākti nepieciešamie 10 000 parakstu par iniciatīvu demontēt Uzvaras pieminekli, kas ietver Uzvaras laukuma patiesās būtības un vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu.


Komentāri (1)
Spēles: To Ušakova tak vajag vienreiz nolidināt nost - pārāk daudz gvelž savas muļķības!
09/06/2016 13:20
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: