Profesija: Topošais zinātnieks

Zina visu un par visiem!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Cukerbergs sola atdot 99% savu "Facebook" akciju
Publicēts 2. decembrī, 2015.
Sociālā tīkla Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs ir sagaidījis savu pirmo bērnu – meitiņu Maksu, ar sievu Priscillu Čanu, viņš paziņoja savā Facebook profilā.

“Priscilla un es esam tik priecīgi sveikt mūsu meitu Maksu ar nākšanu pasaulē!” rakstīja Cukerbergs. Mazā piedzima jau pagājušajā nedēļā un svēra 7 mārciņas – gan mamma, gan bērns ir veseli.

Kopā ar paziņojumu par meitiņas piedzimšanu, kurā ietilpa jaunās ģimenes fotogrāfija, Cukerbergs paziņoja par jaunas organizācijas “Čanu-Cukerbergu Iniciatīvas” izveidi, kuras misija būs sekmēt cilvēku potenciālu un veicināt vienlīdzību. Atklātā vēstulei meitai, Cukerbergs atklāja, ka dzīves laikā atdos 99 procentus no savām Facebook akcijām, apmēram 45 miljardu ASV dolāru (42 miljardu eiro) vērtībā, cenšoties sasniegt šo mērķi un nodrošināt Maksas nākotni. Viņš gan turpinās būt Facebook vadītājs, taču viņš novirzīs gandrīz visas savas Facebook akcijas vai ienākumus no to pārdošanas pēc nodokļu nomaksas

“Sākotnējā Čanu-Cukerbergu Iniciatīvas darbības joma būs fokusēta uz personalizētu mācīšanos, slimību ārstēšanu un spēcīgu kopienu veidošanu,” rakstīja Cukerbergs. “Tam mēs atdāvāsim 99% no mūsu Facebook akcijām. Mēs zinām, ka tas ir neliels ieguldījums, salīdzinot ar visiem resursiem un talantiem, kas ir tiem, kas jau strādā pie šiem jautājumiem. Bet mēs gribam darīt to, ko mēs varam, strādājot kopā ar daudziem citiem”.

Cukerbergs piebilda, ka vairāk informācijas sniegs tuvākajos mēnešos, kad jaunā ģimene apradīs ar jauno dzīves ritmu un vecāki atgriezīsies no saviem bērnu kopšanas atvaļinājumiem.

“Maksa, mēs Tevi ļoti mīlam un jūtam atbildību atstāt pasauli kā labāku vietu priekš Tevis un visiem bērniem. Mēs novēlam Tev dzīvi, kura ir piepildīta ar tādu pašu mīlestību, cerību un prieku, kādu Tu dod mums. Mēs nevaram sagaidīt redzēt, ko Tu sniegsi šai pasaulei,” piebilda Cukerbergs.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: