Profesija: Topošais zinātnieks

Zina visu un par visiem!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Arhangeļskas reģionā aizliedz svinēt Helovīnus
Publicēts 27. oktobrī, 2015.
Krievijas Arhangeļskas reģionā šogad netiks svinēti Helovīnu svētki, jo tie, pēc amatpersonu domām, atstāj negatīvu iespaidu uz nestabiliem prātiem.

Oktobra izskaņā daudzviet pasaulē svin Helovīna svētkus, kad mostas raganas, mūmijas, burvji un citi mošķi, tomēr Krievijas Arhangeļskas reģionā nolemts, ka ir bijis pietiekami daudz šādu svētku un tā noteikusi aizliegumu to svinēt vietējai skolai.

Ministru paziņojumā teikts, ka Helovīni ir nesakarīgi svētki, kas apdraud tradicionālās vērtībās un rada negatīvu ietekmi uz trausliem prātiem.

Jāatzīmē, ka šī nav vienīgā reize, kad Krievijas ir pievērsusies jautājumam par Helovīnu svētkiem.

Šajā pašā mēnesī Krievijas Pareizticīgā baznīca Sibīrijā aicināja pašvaldības aizliegt Helovīnus uz līdzīga pamata. Baznīcas priesteris skaidroja, ka bērni var sajusties nomākti pēc Helovīna, jo neredz atšķirību starp realitāti un maldiem, kā rezultāta viņu dvēselēs var rasties ļaunums.

Pirms diviem Omskas apgabalā jau tika aizliegts Helovīns, norādot, ka krievu bērni ir jāpasargā no bīstamās un morāli korumpētās ASV kultūras ietekmes. Amatpersonas arī aicinājušas aizliegt zombiju un briesmoņu tērpus rotaļlietu veikalos, jo tie esot kaitīgi bērniem.

Krievijā Helovīnus neoficiāli sāka svinēt pēc Padomju Savienības sabrukuma, tomēr amatpersonas aizvien noraidoši izturas pret šiem svētkiem un meklē iemeslus, lai tos aizliegtu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: