Profesija: Topošais zinātnieks

Zina visu un par visiem!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
“Microsoft” un “Google” pārtrauks tiesāties par patentu pārkāpumiem
Publicēts 1. oktobrī, 2015.
Starptautiskā datoru tehnoloģiju korporācija “Microsoft” un informācijas tehnoloģiju gigants “Google” ir vienojušies izbeigt piecu gadu cīņu par patentu pārkāpumiem, vēsta ārvalstu mediji.

Starp uzņēmumiem bija aktīvas astoņpadsmit tiesas prāvas, kas attiecas uz mobilo tālruņu tehnoloģiju izmantošanu, WiFi, kā arī “Microsoft Xbox” spēļu konsoļu un citu produktu patentiem.

Kopīgā paziņojumā firmas teica, ka “sadarbosies dažos patentu jautājumos”. Cīņas, it īpaši par programmatūrām, pastiprinājās pēdējos gados, firmām cenšoties gūt labumu no patentu tiesībām. Pēdējā laikā gan ir notikusi pāreja no tiesāšanās uz licencēšanu.

Ar īsu, kopīgu paziņojumu, uzņēmumi rakstīja: “”Microsoft” un “Google” ir priecīgi paziņot par vienošanos patentu jautājumos. Kā daļa no vienošanās ir tā, ka uzņēmumi atcels visas gaidāmās patentu pārkāpumu tiesvedības, tostarp gadījumos, kas saistīti ar “Motorola Mobility”. “Google” un “Microsoft” ir piekritis sadarboties dažu patentu jautājumos, un paredz strādāt kopā citās jomās, lai nākotnē apmierinātu klientus”.

“Google” pērn pārdeva “Motorola Mobility” Ķīnas datortehnoloģiju gigantam “Lenovo” par 2,91 miljardu ASV dolāru, bet paturēja tiesības uz patentiem.

Uzņēmumi atklāja, ka sadarbosies tādās jomās kā vienotas patentu tiesas Eiropas Savienībā izveidi un bezmaksas tehnoloģijas izveidē, lai paātrinātu video internetā.

Līdzīga situācija bija radusies starp Dienvidkorejas elektronikas kompāniju “Samsung” un ASV elektronikas kompāniju “Apple”, kad abi uzņēmumi pagājušogad vienojās atsaukt visas patentu tiesas prāvas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: